Anmälan till LIMUS med Musikchecken i Lund

Musikcheck i Lund  – jämlikhet som vi har kämpat länge för!

Sedan mer än tjugo år bedriver och utvecklar vi vår musikskola. Nu kan ni komma till oss med ert barn och bara betala samma låga egenavgift (1120 kr per termin) som på kommunala Kulturskolan.

Musikchecken gäller nu för kontinuerlig undervisning för barn födda 2010 – 2014, alltså 5 årgångar.

Vi fortsätter kämpa för en utökning och hoppas att politikerna beslutar om att öppna för årgångar 2009 och 2015 med anmälningsstart våren 2022. Prata gärna med din politiker du med! 

Anmäl dig här
(Se upp! Du måste välja LIMUS Musikskola som anordnare i flera steg!)

For english, click here.
För checken i Staffanstorp, klicka här.

Redan anmäld till musikcheck? Här kan du anmäla dig till tillägget, kurs 2e.

Hos oss kan du välja mellan samtliga instrument och olika undervisningsspråk. För fiol kan du även välja inriktning suzukifiol (behöver skrivas i kommentar).
Undervisningen ges i våra egna lokaler – två specialinredda musikhus i centrala Lund. Vi ger även undervisning i skolor i Torna Hällestad, i Hjärup och Staffanstorp.
 
LIMUS Musikskola ägs och drivs av sina lärare. Väl utbildade pedagoger ger ditt barn en mångsidig undervisning och bäddar för en lyckad start och lust att lära sig mera.  All verksamhet på skolan, den individuella undervisningen, mindre och större ensembler, konserter, projekt och läger på loven greppar i varandra och bildar en musikalisk biotop med stor växtkraft. Hos oss pratar du redan vid anmälan med ett proffs som bryr sig och du är välkommen att fortsätta prata med hos så ofta det behövs.

Kostnaden är 1 120 kr per termin och debiteras av Lunds kommun. Resten av den verkliga kostnaden subventioneras med offentliga pengar, lika för alla barn.

Som privatskola är vi LIMUS vana att arbeta effektivt med respekt för våra uppdragsgivares pengar.  Därför får vi musikcheckspengen att räcka för mer och längre undervisning än den räcker på Kulturskolan.
 
Det här föreskriver kommunen: Minst 12 individuella lektioner /termin på minst 20 min = 240 min totalt.
På LIMUS ger vi: 13 individuella lektioner/termin på 25 min.
Vi ger alltså 325 min individuell undervisning/termin totalt.
Det här föreskriver kommunen: Minst 300 min lärarledd tid/termin. 60 min lärarledd tid/termin kan summeras med andra elevers tid och disponeras för gemensamma lektioner, avslutningskonserter, etc.
På LIMUS schemalägger vi förutom 13 individuella lektioner även 2 gemensamma lektioner/termin på 50 min var = 100 min extra för att spela tillsammans i en liten grupp. Varje lärare har en fast ensembletid som gäller ambulerande för alla elever i den klassen.
 
Deltar våra elever i en (eller flera) av våra konserter så drar vi inte bort en lektion utan glädjer oss åt deras lust att dela med sig.  De två stora musikchecksensembler räknas heller inte in utan är en extra pepp för intresserade elever.
 
Bra att veta: Ditt barn behöver ha ett eget instrument hemma. För piano behövs som minst ett digitalpiano med minst 5 oktaver och helst anslagskänsliga tangenter. Fioler/celli kan ev hyras hos oss. Andra instrument hyr vi inte ut. Att lära sig spela ett instrument är kul men också komplext. Mellan lektionerna behöver barnen öva hemma. Läraren visar hur. Vi rekommenderar att alla våra elever har en sk ” läxpärm” som underlättar kommunikationen med hemmet.
 
LIMUS Special nr 1:  Musikchecksläger! Under v 8- 2020 ordnade vi ett dagläger för enbart musikcheckselever.  Det blev två härliga dagar med rytmik, rörelse, samspel, musiklära och musikskapande plus en halvdag med lunchkonsert i Allhelgonakyrkan. Se fina bilder från vår facebook här Lägerdagarna blev mäkta populära och återkom under sommarlovet och höstlovet 2020 och sommarlovet 2021. Nu permanentar vi idén! Nästa musikchecksläger ordnar vi v 8 och v 25- 2022! Föreningen Mozarts Vänner (MoV) brukar stödja lägren så egenavgiften hålls lågt.
 
LIMUS Special nr 2: Musikchecksensembler! På tisdagar och söndagar ger vi två större grupper med upp till 18 spelare med blandade instrument en chans att lära sig ännu mera. Detta är helt gratis. Eleverna föreslås av sina lärare. Räcker inte platserna så lottas de ut. Får man plats i en av dessa ensembler förbinder man sig att vara med hela läsåret. Avslutningskonsert ges i april/maj. Två  eller tre  lärare leder dessa ensembler tillsammans. Samspel, fokus och disciplin, rytm – och notläsning och glädjen att få musiken klinga fint tillsammans står i centrum. Regelbunden repertoar är skolans “Allspelslåtar” samt det för oss specialskrivna verket “Skryllewalk” av JM Sjöberg, musikalisk poesi i miniatyr.
 
Anmälan till vår undervisnings med musikcheck görs via länken:
 
1. Tryck på den gröna knappen “Start”
2. Välj “LIMUS Musikskola AB” som anordnare.
3. Välj instrument. 
4. Välj LIMUS i rutan “Välj musikskola *”
5. Läs regler om avanmälan etc. Tryck på “Nästa”.
6. Logga in med bankID, fyll i era uppgifter och slutför registreringen.
7. Maila till oss på info@lundsmusiksalong.se att ni har anmält er via musikchecken.
 
Vi vet att många tycker att även lektioner med 25 minuter är för korta.
Vi har därför skräddarsytt ett tilläggspaket för 2 800 kr inkl 25% moms.  Använd vår onlineanmälan här. Det går också bra att anmäla sig med vår ordinarie blankett här och välj kurs nr 2e)
 
Kombineras kurs 2e) med en musikcheck så kostar 40 min undervisning under 13 veckor + 2 grupplektioner sammanlagt 3 920 kr. Betalningen delas på 1 120 kr (momsfri)  som kommunen fakturerar och 2 800 kr (inkl moms) som vi fakturerar.
 
En ej subventionerad kurs på 30 min/termin kostar 4 300 kr inkl 25% moms hos oss – och även det är ett ytterst bra pris. Anmäl dig här
 
Tänk på att ett barn bara kan få EN musikcheck.
Återbudsregler för elever med musikcheck och musikcheckstillägg finns här.
Spelar ett barn flera instrument så är det bara en av kurserna som kan anmälas via musikchecken. 
 
Musikchecken gäller kontinuerligt tills ni säger upp er, precis som på Kulturskolan. Ni behöver alltså inte återanmäla. 
 
Mer information på kommunens hemsida här.
 
Reaktioner på Musikchecken: 
 
– I februari 2020 svarade LIMUS på en enkät om hur vi tyckte att musikchecken fungerat hittills. Den kan ni läsa här. 
 
– Sydsvenskan 29 april 2020: “Föräldrar nöjda med musikcheckssystemet
 
Hela utvärderingen av musikcheckssystemet, från 20 april 2020 
 
Lärarförbundets synpunkter på denna utvärdering
 

2021-08-16