Lokaler

Låt dig inspireras av vår kreativa arbetsmiljö!

LIMUS huvudverksamhet finns sedan januari 2019 på Helgeandsgatan 7, 223 54 Lund. Vägbeskrivning.

I LIMUS MUSIKHUS finns fem ljusa undervisningsrum, en större sal som vi har gett namnet Clara Schumann- salen samt ett mysigt rum för vårt notbibliotek, möten och musikteoriundervisning. Läget är centralt med enbart 5 min att gå från Botulfsplatsens alla busshållplatser. Gatuparkering finns, samt cykelparkering på baksidan av huset. Huset är låst. Ring på dörrklockan så öppnar din lärare. Lämna dina uteskor i entrén. Barnvagnar är inte tillåtna inomhus. Till huset hör en härlig veranda och stor lummig trädgård som gärna får användas av våra elevfamiljer. I största möjliga mån ber vi våra elevföräldrar att inte vänta inomhus. I de högre husen runtomkring finns seniorbostäder samt “Slottet”, Lunds första kollektivhus, trevligaste tänkbara grannar.

LIMUS II finns sedan 2013 Bredgatan 25, 222 21 Lund.
Vägbeskrivning.
LIMUS II är ett litet gårdshus med två ingångar och även det med lummig trädgård och en liten veranda som får användas av våra elevfamiljer. Huset ligger på gården precis nedanför Allhelgonakyrkan. Lundabryggeriets Ölkällare finns i hörnet till gården. Föräldrar ber vi att vänta utanför och alla i huset tar av sina uteskor i entrén. Cyklar ska ställas i cykelställ intill det höga huset.

Bussar: Allhelgonakyrkan. Spårvägen har 2 hållplatser i närheten. Tåg: 5 min gångavstånd från Centralen. Parkering: Efter kl 16.45 på vardagar och under helgen får man ställa sig en liten stund på Skånegårdars parkeringsplatser.

Samtliga rum i våra två hus är inredda med våra egna instrument och omfattande pedagogiskt arbetsmaterial. Du spelar på utvalda moderna pianon och flyglar och kan även testa olika digitalpianon. För barockmusiken finns en tvåmanualig fransk cembalo och ett litet enmanualigt övningsinstrument. Lärarna har tillgång till ett utsökt notbibliotek för piano, gitarr, stråkinstrument och kammarmusik. Självklart tillhandahåller vi också allt arbetsmaterial gällande ABRSM-examen.

Lite vett och etikett: 1.) Inga uteskor inne. 2.) Ingen mat och förtäring inne. 3.) Tvätta och desinficera händerna. 4.) Gå inte in i ett rum där det inte finns en lärare. 🙂

LIMUS Musikskola i Torna Hällestad:

Efter att ha startat 2019 i “Tolvan” finns vi sedan höstterminen 2020 på Torna Hällestad Byskola, Byvägen 21. Vi har lärare på plats alla veckodagar.

 

LIMUS Musikskola i Staffanstorps kommun:

Vissa eftermiddagar finns vi även på:

– Medborgarhuset i Staffanstorp (före detta bibliotek), Blekingevägen 1, Staffanstorp

– Uppåkraskolan i Hjärup, Parkallén 4A, Hjärup

LIMUS logga Uppåkraskolan

 

 

 

Historik: Fram till dec 2018 fanns LIMUS huvudverksamhet i fyra egna rum i suterräng på Svaneskolan/Möllegatan 8. Hit lät sig Gabriele Katthän med sin verksamhet förflyttas 2006 när kommunen behövde de rum hon hade hyrt länge i Kulturskolans källare. Rummen på Möllegatan renoverades och anpassades av kommunen för den musikskola som hon redan då skissade på. Hyran var låg och rumsstorleken optimal. Hösten 2017, kort efter att fullmäktige hade beslutat om musikchecken, beslutade Lund att bygga en ny gymnasieskola och riva Svaneskolan. Rivningen gjordes först 2019, men nya Hedda Andersson gymnasiet startades redan inan valet 2018 på Svaneskolans källarplan. LIMUS tvingades flytta ut dec 2018. Absurt nog var Hedda Andersson själv inte kvar längre än en termin ut flyttade till Parkskolan ht 2019. Läs mer om hur det gick till 2018 här.

Hyr undervisningsrum

Hyr övningsrum

Hyr instrument

Hyr Clara Schumann-salen