Lokaler

Låt dig inspireras av vår kreativa arbetsmiljö!

LIMUS huvudverksamhet finns sedan januari 2019 på Helgeandsgatan 7, 223 54 Lund. Vägbeskrivning.

Här har vi nu ett eget hus: LIMUS MUSIKHUS, med fem undervisningsrum, en vacker sal som vi har gett namnet Clara Schumann- salen samt ett fint rum för vårt notbibliotek och vår musikteoriundervisning. Läget är centralt med enbart 5 min att gå från Botulfsplatsens alla busshållplatser. Gatuparkering finns, samt cykelparkering på baksidan av huset. Access med kod för inskrivna elever, eller ring på dörrklockan. Lämna dina uteskor i entrén. Till huset hör en härlig veranda och lummig trädgård som gärna får användas av våra elevfamiljer. I de högre husen runtomkring finns seniorbostäder (varningsskylt: “pigga seniorer med rullator”!) samt “Slottet”, Lunds första kollektivhus, trevligaste tänkbara grannar.

LIMUS II finns sedan 2013 Bredgatan 25, 222 21 Lund. Vägbeskrivning.
LIMUS II är ett litet gårdshus med två ingångar och även det med en liten trädgård som får användas av våra elevfamiljer. Huset ligger på gården precis nedanför Allhelgonakyrkan. Det fanns en cykelhandlare i hörnet mot gården. Lämna uteskor i entrén.

Bussar: Allhelgonakyrkan
Tåg: 5 min gångavstånd från Centralen. Spårväg: Så småningom. -Förlåt byggröran utanför!- Parkering: Efter kl 16.30 på vardagar och under helgen får man ställa sig på Skånegårdars parkeringsplatser.

Samtliga våra rum är inredda med våra egna instrument och omfattande pedagogiskt arbetsmaterial. Du spelar på utvalda moderna pianon och flyglar och kan även testa olika digitalpianon. För barockmusiken finns en tvåmanualig fransk cembalo och ett litet enmanualigt övningsinstrument. Lärarna har tillgång till ett utsökt notbibliotek för piano, gitarr, stråkinstrument och kammarmusik. Självklart tillhandahåller vi också allt arbetsmaterial gällande ABRSM-examen.

LIMUS Musikskola i Torna Hällestad:

Från och med höstterminen 2020 finns vi på Torna Hällestad skola, Byvägen 21, måndag, tisdag och onsdag. Under 2019/2020 undervisade vi på Tolvan, Torna Hällestads Kulturhus vid Byvägen 31.

 

LIMUS Musikskola i Staffanstorps kommun:

Vissa eftermiddagar finns vi även på:

– Medborgarhuset i Staffanstorp (före detta bibliotek), Blekingevägen 1, Staffanstorp

– Uppåkraskolan i Hjärup, Parkallén 4A, Hjärup

LIMUS logga Uppåkraskolan

 

 

 

Historik: Fram till dec 2018 fanns LIMUS huvudverksamhet i fyra egna rum i suterräng på Svaneskolan/Möllegatan 8. Hit lät sig Gabriele Katthän med sin verksamhet förflyttas 2006 när kommunen behövde de rum hon hade hyrt länge i Kulturskolans källare. Rummen på Möllegatan renoverades och anpassades av kommunen för den musikskola som hon redan då skissade på. Hyran var låg och rumsstorleken optimal. Hösten 2017, kort efter att fullmäktige hade beslutat om musikchecken, beslutade Lund att bygga en ny gymnasieskola och riva Svaneskolan. Rivningen återstår men nya Hedda Andersson gymnasiet startades innan valet 2018 på Svaneskolans källarplan. LIMUS tvingades flytta ut dec 2018. Absurd nog var Hedda Andersson själv inte kvar längre än en termin ut flyttade till Parkskolan ht 2019. Läs mer om hur det gick till 2018 här.

Hyr undervisningsrum

Hyr övningsrum

Hyr instrument

Hyr Clara Schumann-salen