ABRSM – Inför din anmälan

Jag vill anmäla mitt barn/mig till en ABRSM examen – hur gör jag? Läs gärna först vår mer utförliga information under ABRSM – Vad är det?

Schema för urlABRSM 2021

Milstolpar är viktiga. Vanligtvis samlas elever från LIMUS och gästande elever med sina lärare till ett inspirerande möte med en engelsk examinator från ABRSM i april/maj.  2019 examinerades rekordmånga kandidater och belönades med guldkantade diplom och toppenfina resultat.  2020 hade ett sextiotal kandidater anmält och förberett sig. Men på grund av Covid-19 ställdes allt in. De som ville, kunde spela upp sin repertoar internt på LIMUS. Tyvärr blir även 2021 ett år som påverkas av Covid- 19 och resebegränsningar för de duktiga engelska examinatorerna.

Vår lösning för 2021 kallar vi “The unreal live ABRSM exams – urlABRSM”. Tillsammans med MoV (Föreningen Mozarts Vänner) erbjuder vi examinationer i egen regi. Efter 20 års erfarenhet med ABRSM och en ovanligt hög kompetens av ABRSM-utbildade lärare i teamet (varav 2 diplomas och 2 LRSM) känner vi oss trygga med att ge våra elever ett attraktivt mål att sikta på och en live-performance inför en professionell jury som sedan ger konstruktiv feedback med konkreta tips för att arbeta vidare. Kraven och proceduren kommer vara exakt likadant som vanligt. Juryn kommer bestå av en extern  professionell musiker och pedagog från närområdet plus en eller flera lärare från LIMUS. Platsen blir Clara Schumann-Salen i Lund. Tidpunkten blir v 19.

Påsklovslägret genomförs! Även 2021 ordnar vi i samarbete med MoV (Föreningen Mozarts vänner) ett påsklovsläger den 29 och 30e april. På lägret kommer vi befästa delmoment som skalor, gehör och sightreading. Vi jobbar med enbart 3 deltagare per grupp och med 3 grupper parallellt. Det betyder max 9 elever samtidigt i olika rum fördelat på hela huset. Tyvärr blir det inga öppna klasser och inte heller gemensam lunch denna gång.  Avgift för 2 ggr 90 min lektion + 30 min fruktpaus och lek, totalt 3,5 tim, är 350 kr. Medlemmar i MoV betalar 200 kr. 
Anmälan till träningsläger ABRSM under påsklovet

Skriva ABRSM teoriprov? Flera gånger om året kan man på LIMUS skriva teoriprov – och innan dess gå tillhörande kurs i musikteori! Info: fredrik.limus@lundsmusiksalong.se

Det här behöver du göra för att anmäla dig/ditt barn till ett praktiskt prov:

1.) Prata med din lärare – helst redan på höstterminen. En examen behöver tid att förberedas.

2.) För examination 2021, använd vår anmälningsblankett här, som skickas till abrsm.limus@lundsmusiksalong.se eller ges till din lärare. Sista dag för anmälan är 2021-02-08

3.) Swisha avgiften till MoV 123 157 47 14 senast 2021-02-08

3.) Skicka mail till abrsm.limus@lundsmusiksalong.se om att du/ditt barn vill delta. Ange grade, instrument och att du har betalt avgiften till ABRSM via rätt konto, se nedan. OBS! Ange om du /ditt barn behöver en tolk. Egen förälder eller den egna läraren får inte vara tolk. För teoriproven får vi alltid en svensk översättning.

Det här gör LIMUS:

1.) Vi samlar ihop alla anmälningar och anlitar all personal som kommer att behövas.

2.) Vi informerar alla deltagare när konkret provdatum har kommit upp. Det sker vanligtvis 4- 6 veckor i förväg. (Gäller bara de praktiska proven)

3.) Vi lägger ett schema för examensdagarna.  Schemat sätts upp på anslagstavlan och här på webbsidan.

4.) Under examensdagarna gör vi i ordning ett examensrum samt ett uppvärmnings- och ett uppehållsrum och skapar fokus.

5.) Vi ser till att allt löper smidigt och genomför alla examen med den välkända positiva stämningen som alla kandidater förväntar sig.

5.) När resultaten skickas till oss (det kan ta några veckor) så vidarebefordrar vi dem till er eller er lärare.

Tolk och pianoackompanjemang: För inskrivna elever löser vi detta oftast inom kollegiet. Externa elever: Gäster är alltid välkomna att spela upp till examen på LIMUS. Behöver du pianoackompanjemang så tar vi betalt för instuderingen, allt annat bjuder vi på. Gäster 2021 enbart i mån av plats.

Certifieringar maj 2020: inställda på grund av Corona. 

Certifieringar 11 – 13 maj 2019 med Eileen Field. Schema

Certifieringar 14- 16 maj 2018 med Richard Dunster-Sigtermans: Schema 

Certifieringar 13 maj 2017 med Eric Tebbett: Schema

Certifieringar 14 maj 2016 med Helen Duffy: Schema

Certifieringar 6 maj 2015 med Gareth Hudson: Schema

LIMUS ABRSM examinatorn Julia Costley WhiteCertifieringar 28 nov 2014 med Richard Markham: Schema

Certifieringar 16 maj 2014 med Julia Costley White: Schema

Certifieringar 29 nov 2013 med Rebecca Prosser: Schema

Certifieringar 8-9 maj 2013 med Mark Tanner: Schema

Certifieringar 29 nov 2012 med Jane Money: Schema

Certifieringar 13 maj 2012 med Christopher Foster: Schema

Certifieringar 24 november 2011 Timothy Barrat: Schema!

Certifieringar fredagen den 20 maj 2011 med Helena Brown: Schema

Certifieringar onsdagen den 1 dec 2010 med Caroline Diffley: Schema

Uppdaterad 2021-01-27