ABRSM – Inför din anmälan

Jag vill anmäla mitt barn/ mig till en ABRSM examen – hur gör jag?
Läs gärna först vår utförliga information på ABRSM – vad är det?

Practical Grades Exams: Sedan 2023 erbjuder ABRSM inte längre face- to- face examen. Deras examinatorer reser inte längre utomlands. Förhoppningsvis återkommer de längre fram.

Music Theory Exams: Som avslutning på LIMUS kurser i musiklära och gehör erbjuder vi att göra ABRSM online-examen. Linjeledaren Fredrik Schützer fredrik.limus@lundsmusiksalong.se informerar kursdeltagarna hur man anmäler sig. LIMUS är auktoriserat att genomföra ”proctored exams” där alla kandidater skriver sitt prov samtidigt på skolan.

Kursen i musiklära och gehör kostar 2 400 kr per läsår för 24 lektioner och finns för alla nivåer upp till nivå V.  LIMUS tar inte extra betalt för att genomföra provet men avgift till ABRSM tillkommer.  Anmälan till teorikursen här

Performance Grades Exams och LIMUS Performance Grades Days:

Förberedelse: Prata med din lärare – helst redan på höstterminen. En ABRSM examen behöver ca 2 terminer att förbereda. Samtidigt med förberedelsen ska det även spelas annan repertoar, särskilt kammarmusik. Det är viktigt att rätt nivå bestäms i samråd med läraren. Kandidaten lär sig 4 musikstycken från en katalog, som sedan ska filmas i sträck och skickas till ABRSM för bedömning. För att framföra musiken på hög nivå behövs även flera andra färdigheter som måste tränas upp samtidigt. LIMUS lärare förbereder ENBART elever för att bli klara till de årliga LIMUS Performance Grades Days i maj.

Anmälan till Performance Grades görs av kandidaten själv direkt till ABRSM, bäst i slutet på april. Man skapar ett konto och betalar avgift för respektive examen här.

LIMUS Performance Grades Days

2024: 9-12 maj. Plats: Clara Schumann-salen. Schemat meddelas 2 veckor i förväg.

På LIMUS Performance Grades Days får kandidaten professionell hjälp att spela in sina 4 stycken. Vi skapar en trygg och fokuserad examensmiljö och bästa förutsättningar till goda resultat.
Bevis på anmälan och betald avgift till ABRSM ska kandidaten helst ha med sig till inspelningstillfället. Kandidaten ansvarar sedan själv för att lägga upp inspelningen till ABRSM.

Priset för 20 – 30 min inspelningstillfälle, uppvärmning, coachning och USB-stick är 420 kr inkl 25% moms. Behöver man en ackompanjatör på piano så kostar det 200 kr extra för inskrivna elever. Externa elever betalar 350 kr inkl en extra repetition inför inspelningsdagen.

Anmälan senast 8 april 2024: LIMUS Performance Grades days 2024
Bonus: I avgiften ingår efterberedelse med en lärare från LIMUS som går igenom resultaten från den engelska examinatorn och lägger upp en plan för vidare studier.

LIMUS Extensive Grades Exams in Music (LEGS)
2024: 25 och 26 mars. Plats: Clara Schumann-salen
Detta är LIMUS Musikskolas egna examen i de kompletterande delarna i ABRSMs practical exams som tyvärr inte längre erbjuds i Sverige.
LEGS stöds ekonomiskt av den ideella föreningen MoV (Mozarts vänner)
Observera att kraven i sight reading och klangbildning i skalor är höga. Kandidaten måste också sjunga (härma melodier). Är man osäkert om man kan sjunga så rekommenderar vi vår kurs Röstnavigatorn.
Förberedelse: Eleven pratar med sin lärare och de bestämmer tillsammans adekvat nivå. Utifrån ABRSMs syllabus övar eleven sedan under flera månader in skalor/arpeggier, sightreading och gehör. Läraren kontrollerar på lektionerna och stödjer.  På workshoppen finslipas färdigheterna i en liten grupp och sedan görs ett individuellt prov med en av LIMUS erfarna lärare inom ABRSM. Kandidaten får diplom och en skriftlig utvärdering som följer ABRSMs egen bedömningsmall.
Priset för workshop 2 ggr 60 minuter + examen + diplom är 320 kr för medlemmar i MoV. Icke medlemmar betalar 440 kr.  Anmälan LEGS workshop + examen

Välkomna att tillsammans med oss sätta upp mål och hitta vägar att nå dem!

Historik:

Certifieringar i maj 2022 med Tsze Yenn Yong: Schema

Certifieringar maj 2021: urlABRSM Schema

Certifieringar maj 2020: inställda på grund av Corona. 

Certifieringar 11 – 13 maj 2019 med Eileen Field. Schema

Certifieringar 14- 16 maj 2018 med Richard Dunster-Sigtermans: Schema 

Certifieringar 13 maj 2017 med Eric Tebbett: Schema

Certifieringar 14 maj 2016 med Helen Duffy: Schema

Certifieringar 6 maj 2015 med Gareth Hudson: Schema

LIMUS ABRSM examinatorn Julia Costley WhiteCertifieringar 28 nov 2014 med Richard Markham: Schema

Certifieringar 16 maj 2014 med Julia Costley White: Schema

Certifieringar 29 nov 2013 med Rebecca Prosser: Schema

Certifieringar 8-9 maj 2013 med Mark Tanner: Schema

Certifieringar 29 nov 2012 med Jane Money: Schema

Certifieringar 13 maj 2012 med Christopher Foster: Schema

Certifieringar 24 november 2011 Timothy Barrat: Schema!

Certifieringar fredagen den 20 maj 2011 med Helena Brown: Schema

Certifieringar onsdagen den 1 dec 2010 med Caroline Diffley: Schema

Uppdaterad 2023-12-09