Spela harpa!

Vi är mycket stolta och glada för att kunna erbjuda undervisning i harpa på LIMUS!

Det är ett fantastiskt instrument med många klangfärger och en stor repertoar att välja ifrån. Som nybörjare startar du med enkla vackra folkvisor och bygger vidare helt enligt egen smak.

Lite historik: 2017 hörde harpenisten Ysella Krantz (då Almquist) av sig till oss. Med två vuxna harpelever för henne startade vi en spännande resa! 2018 fick vi ett generöst anslag av De Lekande Barnens Fond för att investera i tre färgglada mindre Harpsicle -harpor. Perfekt för att prova på! Innan eget köp kunde nya nybörjare hyra ett instrument en termin. 2020 fick vi ännu en generös donation: en stor konsertharpa, märke Salvi som hade tillhört en yrkesmusiker i Malmö. Den fick renoveras och strängas om men blev en riktig pärla. Våra elever har nu möjlighet att spela på en stor pedalharpa, även om de har mindre harpor hemma. Under hösten 2021 började även vår cellolärare Anna Socha undervisa nybörjare på harpa. 2022 lämnade Ysella över den pedagogiska stafettpinnen till Malin Olsson (Läs mer om henne här) Malin är nu LIMUS huvudlärare i harpa, samtidigt som Anna tar in nybörjare i mån av plats.

Malins undervisningsdagar är onsdagar och fredagar. Platsen är Helgeandsgatan 7.
Barn och ungdomar: välj en kurs på linje 2, fortlöpande terminskurser. Inhopp under terminen är möjligt i mån av plats. Det går också bra att spela harpa med Lunds eller Staffanstorps musikcheck. Du behöver välja LIMUS som aktör vid anmälan till en musikcheck. En musikcheck kan du kombinera med tilläggskurs 2e) som du bokar på vår egen anmälan.

Vuxna: välj en kurs på linje 3, flexibla paket med tio individuella lektioner. Giltighet 6 månader.

Anmälan till våra tioklippkort för vuxna

Prova-på harpa: I samband med våra arrangemang ordnar vi gärna möjlighet att prova-på gratis.

Presentkort: Som för alla andra instrument går det bra att köpa en enda individuell Maxflex-lektion på 50 min för 600 kr inkl 25% moms.  Kurs 5a), se anmälan här.

Nedan: Gertrud Fors spelar “Amazing Graze”:

2022-01-27