LIMUS i Torna Hällestad

Artikel i Sydsvenskan

För att ge undervisningen bästa möjliga förutsättningar ställer LIMUS en del krav på undervisningsrummen. Det skall vara lugnt, säkert och enkelt att komma till för barnen, det skall vara en ändamålsenlig utrustning (som lämnas ifred när vi inte är på plats) och det skall garanteras en god kontinuitet i tillgänglighet. Tre gånger har LIMUS utifrån stor efterfrågan ifrån föräldrar byggt upp en extern verksamhet, två gånger på BMSL och en gång på LIS. Alla tre gånger blev det efter ett tag ohållbart, struliga beslutsgångar, flytt till mindre/sämre rum, försämrad access. Jobbigt att hantera och ingen arbetsro för våra lärare och elever.  Torna Hällestad är byn där allt är annorlunda. Om och om poppade önskemål upp om att vi skulle starta upp musikskola på plats. Sällan har vi upplevt så många familjer så nära varandra med en sådan stor entreprenörsanda och sådan enorm glädje för musiken!

Nuförtiden undervisar vi inte mindre än ÅTTA olika instrument på plats i Torna Hällestad: gitarr, cello, harpa, piano, fiol, blockflöjt, oboe och tvärflöjt! 

Lite historik: I augusti 2019 satsade vi på landsbygden öster om Lund. Tacka musikchecken för detta! Vi började i Tolvan med bedårande utsikt över åkrar och skogar och enbart gitarrundervisning. Snart kom önskemål om cello- och pianoundervisning som vi försökte matcha. Sedan dess har vi kontinuerligt byggt ut vår verksamhet och undervisar nu alla veckodagar i Byskolan, dit vi också har ställt ett eget piano och egen utrustning. Nuförtiden är Torna Hällestad en fullgod filial till LIMUS dit också elever från Dalby, Revinge och Veberöd är välkomna. I mån av plats tar vi också emot vuxna elever. Som bonus för nära och kära organiserar vårt lärarteam festliga avslutningskonserter innan Jul och sommarlovet i Torna Hällestads kyrka.
Vilka dagar undervisas vilka instrument i Torna Hällestad?
Måndagar: gitarr med Timmy Hantoft
Tisdagar: cello, piano och harpa med Anna Socha
Onsdagar: oboe, tvärflöjt och piano med Lisa Nyberg
Torsdagar: blockflöjt med Carina Norlander
Fredagar: piano och fiol med Teresa Stasiak.

Vill du veta mer om lärarna som hittar du deras presentationer här.

Anmälan till våra kurser görs här. Både barn, ungdomar och vuxna kan anmäla sig, men musikchecken gäller bara barn *2010-2016. För musikchecken, anmäl här. Skriv i kommentaren att du önskar få dina lektioner i Torna Hällestad.

Platsansvarig för LIMUS Musikskola i Torna Hällestad är Anna Socha.

2023-12-28