LIMUS i Torna Hällestad

Artikel i Sydsvenskan

För att ge undervisningen bästa möjliga förutsättningar ställer LIMUS ganska stora krav på undervisningsrummen. Det skall vara lugnt, säkert och enkelt att komma till för barnen, det skall vara en ändamålsenligt utrustning (som lämnas ifred när vi inte är på plats) och det skall garanteras en god kontinuitet i tillgänglighet. Tre gånger har LIMUS utifrån stor efterfrågan ifrån föräldrar byggt upp en extern verksamhet, två gånger på BMSL och en gång på LIS. Alla tre gånger blev det efter ett tag ohållbart, struliga beslutsgångar, flytt till mindre/sämre rum, försämrad access. Jobbigt att hantera och ingen arbetsro för våra lärare och elever. 

Föräldrar ifrån Torna Hällestad hade även dem bett oss om att undervisa på plats, dvs i deras by. Om och om poppade detta önskemål upp under åren.  Nu kom musikchecken och därmed en ännu större efterfrågan i just denna ytterst musikintresserade by, långt ut på landsbygden öster om Lund.

Och nu satsar vi!

Tacka musikchecken för detta!

Augusti 2019 startar vi vår filial Lilla LIMUS i Tolvan, byns mysiga kulturhus med utsikt över åkrar och skogar. Hyreskontraktet är underskrivet och reglerna är avtalade. Ett piano finns redan där, vi ställer dit notställ, pallar och lite annan utrustning.

Till att börja med så har två entusiastiska lärare tackat ja att åka ut, Thomas Wiehe och Johanna Lindeskog som kommer lära byns barn att spela gitarr, sjunga till gitarrspel och spela blockflöjt. Inom kort utökar vi med piano- och cellolektioner med Anna Socha. Och vem vet, kanske Johanna vill ge en av sina populära IPZ! kurser för förskolebarn?

Vill du veta mer om lärarna som hittar du deras presentation under fliken “lärare”.

Sällan har vi sett fram emot en ny verksamhet som denna, som redan från allra första kontakten kännetecknas av glädje för musik och stor entreprenörsanda. Till och med första elevkonserten den 20 okt är avtalad!

Anmälan till våra kurser kan göras via länkarna under fliken “Anmälan”. Både barn, ungdomar och vuxna kan anmäla sig, men musikchecken gäller tyvärr bara barn födda 2011 och 2012. Skriv under rubriken övrigt att du önskar få dina lektioner i Torna Hällestad.

Verksamhetsansvarig är tillsvidare Gabriele Katthän