Staffanstorps kommun

LIMUS Pianoworkshop m FredrikTidningsartikel om LIMUS i Staffanstorp (Spegeln)

Grattis till dig som bor i Staffanstorps kommun!
Här fördelas skattesubventionerna jämnt på alla barn i form av en musikskolecheck, tillgänglig för alla som är skrivna i kommunen och mellan 7-20 år.

Staffanstorps kommun har auktoriserat LIMUS för att undervisa barn och ungdomar. Ditt barn får tillgång till hela vårt stora utbud: flöjt, fiol, gitarr, trummor, piano…. Välj vad ni känner för!

Därtill får ni tillgång till våra ensembler, projekt och vår livliga konsertverksamhet.  Och allt för en tredjedel av priset som Lundabarnen betalar.

Lunds kommun har hittills inte en musikcheck men enligt beslut i kommunfullmäktige i juni 2017 ska den införas 2018.  Mer här.

För att anmäla ditt barn via Staffanstorp skapa ett konto här och bläddra bland våra kurser här.S-torp 7
OBS! Välj LIMUS som anordnare via knappen “Visa fler sökalternativ”. Sen poppar hela vårt kursutbud upp.

Med musikchecken kan man välja en individuell och en gruppkurs ( tex Accelerando, Musikverkstan)  Kom ihåg att barnet måste fylla 7 år samma årtal som undervisningen startar. Vill man börja tidigare än så eller ha undervisning i flera instrument, så väljer man en kurs från vårt ordinarie utbud.

Behöver du hjälp och guide för din anmälan ring gärna 0702-46 03 71.

Undervisningen sker på Balderskolan i Staffanstorp  och på Uppåkraskolan i Hjärup. Under läsåret 2017-18 undervisar vi på följande instrument:

Måndagar: piano (Uppåkraskolan)
Tisdagar: trummor (Uppåkraskolan)
Torsdagar: piano (Baldersskolan) och gitarr (Uppåkraskolan)
Fredagar: piano (Uppåkraskolan).

Man kan också via musikchecken få undervisning i våra egna specialinredda musikrum i Lund, nära stationen och nära 166-ans hållplatser. Här undervisar vi alla instrument, alla dagar och även under helgen.

Längden på individuella lektioner i Staffanstorps kommun är 30 minuter. Kommer man däremot via musikchecken till våra egna lokaler i Lund så belönar vi det med 13 individuella lektioner på 35 min samt två grupplektioner på 60 minuter. Dessa kan bestå av samspel, gehör, musiklära, improvisation eller storytelling kring tonsättare.

Kostnaden är 1300 kr per ämneskurs och 550 kr i Accelerando, musikverkstaden.LIMUS at LIs 1
Kommunen debiterar föräldrarna och arvoderar LIMUS.

Löpande antagning tillämpas under terminen under förutsättning att vi har plats. För avanmälan, se våra regler för sjukanmälan och avbokning.

Alla lärare på LIMUS har en gedigen klassisk musikutbildning, är hemma i olika musikstilar och själva duktiga musiker. Verksamhetsansvarig för Staffanstorp är diplomerade pianisten Fredrik Schützer (DipABRSM). Om du har frågor så maila gärna till fredrik.limus@lundsmusiksalong.se.

Förresten: är du yngre än 7 år eller äldre än 20 år så välkomnar vi dig till våra ordinarie privatlektioner. Under sommaren kan du musicera hos oss genom ett sommarklippkort.

Välkommen du också!

LIMUS-workshop2LIMUS liten cellistS-torp 8 2014Längtan 1