Musikcheck med LIMUS i Hjärup och Staffanstorp

För LIMUS Musikskola i Hjärup och Staffanstorp gäller samma låga egenavgift som på kommunala musikskolan. Alla unga 7-20 år kan få denna musikcheck för undervisning hos oss. Resten av den verkliga kostnaden subventioneras med offentliga medel, lika för alla.

LIMUS Pianoworkshop m Fredrik Därmed får alla barn och ungdomar i kommunen tillgång till vårt fantastiska kursutbud med många olika instrument, undervisning på olika språk och högt kvalificerade lärare.

Vi är av tradition vana att hushålla med våra uppdragsgivares pengar. Därför får vi musikchecken räcka för längre och mer undervisning än på kommunala musikskolan. Våra musikcheckselever får 13 lektioner på 25 minuter per termin + två längre ensemblelektioner. De har självklart också tillgång till våra olika projekt och vår livliga konsertverksamhet tillsammans med våra Lundaelever.

Nytt! Från januari 2022 har Staffanstorps kommun ett nytt system för bokning av musiklektioner, Studyalong. För att anmäla ditt barn via Staffanstorp, skapa först ett konto här. Du behöver sedan lägga till ditt barn i systemet.
Sedan bläddrar du bland våra kurser i kurskatalogen här (Välj LIMUS under “Skola”).

Behöver du hjälp och guide för din anmälan ring gärna 0702-46 03 71.S-torp 7

LIMUS undervisar på Medborgarhuset i Staffanstorp och på Uppåkraskolan i Hjärup.

Läsåret 2021/2022 undervisar vi på följande dagar:

Tisdag: Piano, Uppåkraskolan
Onsdag:
Piano, Uppåkraskolan
Torsdag:
Piano, Medborgarhuset
Fredag: Gitarr, elgitarr, trummor och ensembler, Medborgarhuset (Ny från v 9 2022!)
Lördag: Piano, Uppåkraskolan
Söndag:
Gitarr, elgitarr, trummor och ensembler, Medborgarhuset

Passar inte dessa dagar eller instrument så välkomnar vi er i Lund i våra egna specialinredda musikhus på Helgeandsgatan 7 och Bredgatan 25. Båda ligger centralt med närhet till buss och tåg.

Kostnaden/egenavgiften per termin är 1500 kr* per ämneskurs. Kommunen fakturerar. LIMUS at LIs 1

Tilläggskurs!
Vi vet att många tycker att lektioner med 25 minuter är för korta.
Vi har därför skräddarsytt ett tilläggspaket på 13 x 15 min för totalt 40 minuters lektioner + två grupplektioner. Priset är 2 800 kr inkl 25% moms.  Anmäl dig direkt via Speedadmin här. Tilläggskursen faktureras av LIMUS.

Vi tar löpande in elever under terminen under förutsättning att vi har plats. För avanmälan, se våra regler för sjukanmälan och avbokning.

Alla lärare på LIMUS har en gedigen klassisk musikutbildning, kan undervisa olika musikstilar och är aktiva som musiker. Verksamhetsansvarig för Staffanstorp är pianisten Fredrik Schützer  med diplom både från Musikhögskolan i Malmö som engelska ABRSM (LRSM) Om du har frågor så maila gärna till fredrik.limus@lundsmusiksalong.se.

Är du äldre än 20 år så välkomnar vi dig till våra ordinarie kurser. Under sommaren kan du musicera hos oss genom ett sommarklippkort. Anmälan här

Välkommen du också!

*Prishöjning 200 kr/termin pga beslutades av kommunfullmäktige höst 2019. Tidigare priset var 1300 kr. Kommunala musikskolans underskott och ev nedläggning av kommunala musikskolan ledde till en del diskussioner.

2022-02-17

Tidningsartikel om LIMUS i Staffanstorp (Spegeln)

LIMUS-workshop2LIMUS liten cellistS-torp 8 2014Längtan 1

Läs artikeln i Spegeln om vår resa till Ozzano
Läs också på Staffanstorps kommuns hemsidahär.

I juni 2018 hade LIMUS glädjen att få besöka Ozzano, Italien för ett utbyte med deras musikskola. Ozzano är vänort till Staffanstorp och ligger nära Bologna. Vi blev inbjudna redan 2016 när en delegation från orten var på besök i Staffanstorps kommun.

Det blev en fantastisk vecka med musicerande, konserter, utflykter, besök på musikmuseum, god mat och fin internationell (!) samvaro. Se bilder här och filmer här!

***