Staffanstorps kommun

Anmälan till LIMUS för dig som bor i Hjärup eller Staffanstorp

Grattis till dig som bor i Staffanstorps kommun!
Här fördelas skattesubventionerna jämnt på alla barn i form av en musikskolecheck, tillgänglig för alla som är skrivna i kommunen och mellan 7-20 år.

LIMUS Pianoworkshop m FredrikStaffanstorps kommun har auktoriserat LIMUS för att undervisa barn och ungdomar. Ditt barn får tillgång till hela vårt stora utbud: flöjt, fiol, gitarr, trummor, piano…. Våra nyaste kurser är harpa, blockflöjt och Oud, den arabiska lutan. Välj vad ni känner för!

Därtill får ni tillgång till våra ensembler, projekt och vår livliga konsertverksamhet.  Och allt för en tredjedel av priset som Lundabarnen betalar.

Lunds kommun har också infört en musikcheck med start hösten 2019. Än så länge är det bara för två årskurser, barn födda 2011 och 2012.   Mer här.

För att anmäla ditt barn via Staffanstorp skapa ett konto här och bläddra bland våra kurser här.S-torp 7
OBS! Välj LIMUS som anordnare via knappen “Visa fler sökalternativ”. Sen poppar hela vårt kursutbud upp.

Med musikchecken kan man välja en individuell och en gruppkurs (t ex Accelerando, Musikverkstan)  Kom ihåg att barnet måste fylla 7 år samma årtal som undervisningen startar. Vill man börja tidigare än så eller ha undervisning i flera instrument, så väljer man en kurs från vårt ordinarie utbud.

Behöver du hjälp och guide för din anmälan ring gärna 0702-46 03 71.

Undervisningen sker på Medborgarhuset i Staffanstorp och på Uppåkraskolan i Hjärup. Under läsåret 2019-20 undervisar vi på följande instrument:

Måndagar: piano (Uppåkraskolan)
Tisdagar: trummor (Uppåkraskolan)
Onsdagar: piano (Uppåkraskolan)
Torsdagar: piano (Medborgarhuset)
Fredagar: piano (Medborgarhuset och Uppåkraskolan)

Man kan också via musikchecken få undervisning i vårt eget specialinredda musikhus i Lund på Helgeandsgatan 7, nära hållplatser på Bankgatan. Här undervisar vi alla instrument, alla dagar och även under helgen. Vi finns även i ett mindre gårdshus på Bredgatan 25.

Längden på individuella lektioner i Staffanstorps kommun är 25 minuter. Elever har 15 lektioner per termin, inklusive 2 valfria ensemblelektioner på 50 minuter och deltagande i minst en konsert, aktiv eller passiv.

Kostnaden är 1300 kr per ämneskurs och 550 kr i Accelerando, musikverkstaden.LIMUS at LIs 1
Kommunen debiterar föräldrarna och arvoderar LIMUS.

Vi vet att många tycker att lektioner med 25 minuter är för korta.
Vi har därför skräddarsytt ett tilläggspaket på 15 x 15 min för 2 800 kr inkl 25% moms.  Använd vår ordinarie blankett här och välj kurs nr 2e) eller anmäl dig direkt via Speedadmin här.

Löpande antagning tillämpas under terminen under förutsättning att vi har plats. För avanmälan, se våra regler för sjukanmälan och avbokning.

Alla lärare på LIMUS har en gedigen klassisk musikutbildning, är hemma i olika musikstilar och själva duktiga musiker. Verksamhetsansvarig för Staffanstorp är diplomerade pianisten Fredrik Schützer (LRSM). Om du har frågor så maila gärna till fredrik.limus@lundsmusiksalong.se.

Förresten: är du yngre än 7 år eller äldre än 20 år så välkomnar vi dig till våra ordinarie privatlektioner. Under sommaren kan du musicera hos oss genom ett sommarklippkort.

Välkommen du också!

Tidningsartikel om LIMUS i Staffanstorp (Spegeln)

LIMUS-workshop2LIMUS liten cellistS-torp 8 2014Längtan 1

Läs artikeln i Spegeln om vår resa till Ozzano
Läs också på Staffanstorps kommuns hemsidahär.

I juni 2018 hade LIMUS glädjen att få besöka Ozzano, Italien för ett utbyte med deras musikskola. Ozzano är vänort till Staffanstorp och ligger nära Bologna. Vi blev inbjudna redan 2016 när en delegation från orten var på besök i Staffanstorps kommun.

Det blev en fantastisk vecka med musicerande, konserter, utflykter, besök på musikmuseum, god mat och fin internationell (!) samvaro. Se bilder här och filmer här!

***