Hyra övningsrum, undervisningsrum, instrument, prova pianon

Hyra övningsrum
Aktuell  information 2022-12-28: Under Coronatiden  fick ingen annan än vi själva access till våra hus. Vi fortsätter vara restriktiva men tillåter nu att besluta från fall till fall. Skriv ett mail till oss och så ser vi vad som är möjligt.  /G. Katthän, skolledare.
 
I mån av plats kan externa musiker eller amatörer tillfälligt öva hos oss.
På LIMUS har gäster från bl a USA, Norge och Brasilien kunnat öva, vilket verkligen glädjer oss!
Priser avtalas individuellt. Maila till info@lundsmusiksalong.se

Vårt mångåriga samarbetsavtal med Odeum/Lunds universitet som gav studenter gratis tillgång till övningsrum slutade 2020-09-30. Vi förlängde inte avtalet p.g.a. upprepade säkerhetsproblem. Istället erbjuder vi nu i egen regi studenter prisvärda övningsmöjligheter. Förutsättningen är att våra ordningsregler respekteras och att övningen sker under tider när ingen undervisning pågår. Övningspassen är inte bokningsbara i förväg.

Hyra undervisningsrum
Hos oss finns totalt 5 + 3 utrustade musikrum med utmärkta instrument, notställ, whiteboard med notlinjer och viss teknisk utrustning. I mån av plats kan professionella musikpedagoger hyra rum för sin privata undervisning.
Vi kräver dock bevis på att privatläraren betalar skatt och moms för sina inkomster.
Vi hyr ibland även ut till studiecirklar och körer. I ” G-klaven”, stora rummet på Bredgatan 25, finns plats för liten kör 10 – 15 pers.
Priser beräknas utifrån rummets storlek, tidsbehov och antal gånger. Prisförfrågan skickas till info@lundsmusiksalong.se
 
Hyra Clara Schumann-salen:
I salen finns två moderna flyglar, ett antal notställ och f.n. 50 stolar.  Mycket bra akustik och ljus atmosfär. Stora fönster åt båda håll. Körsittning (utan notställ): ca 32 pers. Orkestersittning (med notställ) ca 22 pers. Publiksittning ca 65 pers.
Salen hyrs ut i 3 tim, 6 tim och heldagspass. Skicka prisförfrågan till info@lundsmusiksalong.se

För alla våra hyresgäster gäller stränga ordnings- och säkerhetsregler. Uthyrning sker endast med kontrakt. Vi hyr enbart ut till verksamhet som liknar vår egen.

Hyra instrument
Vi blir ofta tillfrågade om vi hyr ut instrument.
Till inskrivna elever hyr vi ut små fioler, celli, tvärflöjter och harpor. Till externa personer hyr vi INTE ut, med undantag av enskilda tillfällen där man kan få hyra ett digitalpiano eller ett akustiskt piano.

Provspela instrument

Att köpa ett piano eller en flygel är en bra investering.
Vi är inne i en generationsväxling där gamla pianon skrotas för att ge plats för moderna som är anpassade till våra behov.
Personligen föredrar vi akustiska instrument med sin äkta tilltalande klang och spelkänsla. Men nuförtiden finns även utmärkta digitala instrument.
Inför ett köp kan det vara bra att i lugn och ro provspela.
Vi har en för södra Sverige enastående samling av excellenta instrument. De används professionellt varje dag och är därför alltid i bra skick. Här kan du jämföra storlekar och märken.
 
I samarbete med firman Juhl-Sørensen som lånat oss två instrument och som genom oss lämnar rabatt på nya och begagnade instrument kan du provspela på:
 
2 moderna Kawaiflyglar i olika storlekar, 1 Boston flygel, 1 Yahamaflygel
3 moderna Kawaipianon i olika storlekar
1 “Silent” Kawaipiano som kan spelas både akustiskt och digitalt
2 Digitalpianon Kawai och 1 Clavinova Yahama Digitalpiano
2 moderna Yahama pianon i olika storlekar
Skulle du föredra att hyra instrument så erbjuds förmånliga priser via www.pianorent.se
Avtala tid för provspelning: info@lundsmusiksalong.se
 
2022-12-28