Malin Olsson

Malin är född i Kristianstad och kommer från en familj där alla musicerar. Hennes föräldrar har spelat instrument hela livet och självklart blev Malin inspirerad av detta. När hennes syster började spela fiol tog Malin som sexåring upp cellon, vilket blev hennes huvudinstrument.
Vid ett samspel med en kompis fick Malin prova på harpan. Hon blev direkt förälskat i den vackra klangen och valde till harpa som biinstrument på kommunala musikskolan i Kristianstad.

Under några år hade Malin både cello och harpa som huvudinstrument, men när hon till slut köpte sig en egen pedalharpa så blev det klart vilket instrument som gällde. Hon studerade vidare med harpan på St Sigfrids folkhögskola och sökte 2020 in till Musikhögskolan i Malmö, där hon nu studerar andra året på kandidatutbildningen för orkestermusiker.

Malin äger flera harpor och älskar att utforska olika genrer.
På sin pedalharpa spelar hon framför allt klassisk musik. Som favorit nämner hon Tchaikovsky, som var särskilt bra på att bygga in harpan i sina verk, t.ex. i Nötknäpparsviten och Svansjön.
Men hon gillar också att spela folkmusik på sin lilla klaffharpa, och gör gärna överskridande projekt med popmusik eller visor.

Malins mål med att vara harplärare är att få fler att uppleva hur lustfylld och härlig musiken kan vara. Som lärare vill hon ta del av elevernas upptäckarglädje för musik och se dem utvecklas. Hon vill följa deras resa, vägleda dem och vara deras inspiration, såsom hennes lärare varit för henne. På anställningsintervjun pratar vi om att harpan nästan försvunnit på vissa håll i Sverige och Malin brinner för att fler människor borde upptäcka vilket fantastiskt instrument det är.
“Världen behöver fler harpister” säger hon.

När Malin inte spelar harpa tycker hon om att träna på gym, umgås med kompisar och mysa med sina två katter.

Undervisningspråk: Svenska och engelska.