Vår skola

LIMUS är en genomtänkt musikskola Vår skola 1med flera linjer som dels bygger på varandra och dels kompletterar varandra. Här hittar du både bredd och spets med flytande övergångar.

Som elev har du access till en professionell helhet, vilken ålder och nivå du än befinner dig på. Vi tar löpande in nya elever på alla linjer. På skolloven ordnar vi olika sorters läger (musikcheck, ABRSM, Suzuki) och mellan mai och augusti kan du få flexibel undervisning med våra sommarklippkort.

Anmälan

LIMUS linje ett, Music Kindergarten, riktar sig till barn 3-6 år och erbjuder en lekfull, men ändå riktad introduktion i musikens stora värld. Kurserna är upplagda på 10 veckor i en liten grupp. Många barn går flera kurser efter varandra och väljer sedan att gå vidare till linje två.

Varje år i november får de äldre barnen kostnadsfritt medverka i vår Musiksaga.

LIMUS linje två, Att växa med musiken, riktar sig till barn och ungdomar 5- 20 år som vill lära sig spela ett instrument eller sjunga. Kursen är upplagt kontinuerligt och progressivt.

Här står individuell undervisning i fokus. Ensemblespel ingår och varje termin bildar vi mindre och större ensembler som delar spelglädje och utvecklas tillsammans.

Deltagande i konsert, aktiv eller passiv, solistisk eller i ensemble, ingår kostnadsfritt i kursavgiften.

För eleverna på linje två arrangeras varje år ett eller flera projekt. Deltagande är frivilligt mot en liten avgift. Vartannat år firar vi t ex Bachs födelsedag. Till dessa projekt bjuder vi in gästlärare.

På linje två finns en speciallinje, Young Academy som inte är åldersbegränsad. Här samlas elever med specialintresse som vill utvecklas i snabbare takt. Många väljer att arbeta mot milstolpar som internationella certifieringar enligt ABRSM. Young Academy är yrkesförberedande och många av våra elever studerar idag på en av landets Musikhögskolor eller arbetar inom musikbranschen.

Barn födda 2011, 2012 och 2013 är välkomna att anmäla sig till oss via Lunds musikcheck. Barn skrivna i Staffanstorps kommun är välkomna att anmäla sig via Staffanstorps musikcheck som gäller alla åldrar från 7-20.

LIMUS linje tre, Mindfulness in Music, riktar sig till vuxna som vill lägga upp sina lektioner med större flexibilitet. Utifrån ett 10-klippkort som gäller 6 månader bestämmer man individuellt träff med sin lärare. Vi uppmuntrar även våra vuxna elever till samspel och inte sällan används ett ”klipp” för en gemensam lektion.259

LIMUS linje 4 kompletterar med särskild undervisning i musikteori, gehör och ”practical musicianship”. Vi lägger upp olika grupper utifrån anmälningarna. Den här kursen är obligatorisk om man siktar på ett internationellt certifikat enligt ABRSM i musikteori.

Kursen kan också väljas som en individuell variant.

LIMUS linje 5 är valet för dig som inte vill gå en hel kurs, eller vill ge bort en lektion som present, eller har ett barn som vill prova på. Vi låter barn prova 20 min utan kostnad.

LIMUS linje 6 riktar sig till alla från 15 år uppåt som vill komplettera eller kanske enbart sikta på ensemblespel. Som privat skola har vi möjlighet att erbjuda flexibla lösningar. Det mest vanliga är att minst fyra personer spelar fem eller fler gånger i en fast konstellation.

Välkommen du också!