Krzysztof Zimmermann

“Bland alla musikinstrument är dragspel ett av de mest flexibla – lämpligt till nästan alla stilar och genrer”, säger Krzysztof, och fortsätter ” och det är lättare att spela än du tror :)”

Han är född och uppvuxen i en liten stad i norra Polen nära Gdansk. Redan i unga år var dragspel det instrument som han skulle satsa på. Han studerade sedan på Musikhögskolan i Gdansk i musikteori och komposition med dragspel som huvudinstrument. I utbildningen ingick även pianospel och pedagogiska ämnen. Efter sin examen kom han 2009 till Sverige, som han lämnade igen 2015 för att undervisa tre år på en tysk musikskola i Bochum. Sedan 2018 är han tillbaka och har sedan dess undervisat knappdragspel, klaviaturdragspel och piano för olika studieförbund.

Krzysztof skriver även filmmusik, har gett ut egna album med elektroakustisk musik och arbetar med ljudredigering av video och film.

Med denna bakgrund berättar han leende att han alltid frågar eleverna vad de gärna vill spela – finns det inte utgivet för dragspel, så fixar han enkelt ett eget arrangemang. Kreativitet, mentalt fokus och samspel är ledstjärnor i hans undervisning.

På sin fritid tycker han om att baka, både kakor, tårtor och sitt eget bröd.

På LIMUS undervisar Krzysztof dragspel på svenska, polska, engelska och tyska.