Mohan Zheng

LIMUS Mohan ZhengMohan Zheng, LRSM

Som 13-årig kom Mohan från Kina till Sverige. I Gabriele Katthäns pianoklass hittade hon sina första svenska vänner och utvecklade en djup relation till musiken och pianospelet.

Mohan har avlagt samtliga examina upp till den högsta nivån i Internationella Musikcertifikat enligt ABRSM (Grade 8) och därtill första diplomnivån DipABRSM och den svåra andra nivån LRSM (Licentiate of the Royal Schools of Music). Hon har deltagit i olika pianotävlingar och bl a fått specialpris för bästa framförande av ett modernt pianostycke på Steinwaytävlingen i Stockholm. På Musikhögskolan i Malmö har hon studerat både en kortare rytmik- och en improvisationskurs. Hon har även studerat beteendevetenskap och pedagogik på Lunds universitet.

I Lund har hennes fina pianospel hörts på många konserter: vid hennes solomatinéer på Odeum, 2011 och 2014, som dubbelpianopartner med Fredrik Schützer i Fingerdans, som solist med Bachs C-dur konsert 2012 och vid uruppförande av JM Sjöbergs Lundapoem 2013 och senast i Pianotrion Atlastrippeltandem med Pirates of the Caribbean på Lunds Kulturnatt 2018.

2018 var också året för duellen med pianisten Fredrik Schützer i Lunds stadshall där en stor skara unga noga lyssnade på svåra klassiska verk.

Mohans lärarprofil kännetecknas av både kunskapsglädje och leklust. Hon har på kort tid blivit mycket populär, särskilt för våra utländska elevfamiljer.

Mohan är en hängiven samlare av tesets och hittar återhämtning i teceremonin.

På LIMUS undervisar hon pianoelever i alla åldrar på svenska, engelska och mandarin och förbereder sina elever inför ABRSM examinationer. I Music Kindergarten undervisar hon den engelska gruppen Key Kids.

Undervisningsdagar: lördagar och söndagar.

Mohan och Meimei