Per Östberg

Per är uppväxt i Eskilstuna och började spela gitarr i olika pop/rockband redan i tonåren.
Under senare år växte ett intresse fram för mer improviserad musik som jazz och blues.
Han studerade elgitarr och pedagogik på Musikhögskolan vid Örebro Universitet för bland andra Mats Norrefalk och Mattias Windemo. Parallellt har han också läst kurser i komposition, arrangering för storband och klassisk gitarr för att utöka sin kunskap om olika stilar.

Per har sedan tidig ålder även varit intresserad av trummor och rytmer.
Han spelade parallellt med gitarr mycket trumset i tonåren och fortsatte även med detta under åren på folkhögskola och högskola.
Har läst kurser i afropercussion för bland annat Thomas Opava på Musikhögskolan vid Örebro Universitet och tagit lektioner i percussion i Salvador Bahia i Brasilien.

Per ser improvisation och lekfullhet som en viktig del i musicerandet och tycker om att
experimentera med ljud och effekter i sitt gitarrspel. Han bor sedan flera år i Malmö där han för närvarande spelar elgitarr i duo med en cellist.

Som lärare lägger Per stor vikt vid samspel och lyhördhet. Han betonar vikten av att ha en tydlig plan för elevens utveckling, att få bra kontakt med varje elev och att kunna inspirera dem. På lektionerna vill han kombinera lekfullhet och struktur, precis som i hans eget gitarr-och trumspel!

På fritiden gillar Per att simma och att teckna, vilket han gjort sedan han var liten.

På Limus undervisar han gitarr/elgitarr och trummor. Undervisningsspråk: svenska och engelska.