Johanna Lindeskog

Johanna är uppväxt i en folkmusikfamilj och började spela fiol som fyraåring. Som liten visade hon en stor sångarglädje och trots suzukiundervisning i piano och cello så blev solosång och sång till eget gitarrspel till slut hennes huvudinriktning. I tonåren spelade  Johanna gitarr med flera rockband parallellt med solosången. Därtill var det körer som gällde, mest gospelkör och nuförtiden en folkmusikkör.

Tidigt kom Johanna i kontakt med rytmiken och hon minns hur befriande och roligt det var på rytmikpassen.  Hon har studerat rytmik på Musikhögskolan i Malmö, bl a för Ann- Krestin Vernersson och läst tilläggskurser,  bl a världsmusik och barnmetodik.

Johanna är inte seende. Hon har absolverat sina utbildningar precis som sina kurskamraterna och är fylld av kunskap och härliga idéer. Vid sin sida har hon alltid en assistent. Sedan flera år har vi på LIMUS nu kunnat konstatera att vår icke seende men desto mer hörande musiklärare berikar eleverna och deras föräldrar mer än bara musikaliskt.

Johanna undervisar blockflöjt, gitarr, gitarr med sång samt i Music Kindergarten. Där har hon själv byggt upp linjen “In tune…” med grupperna Babies in tune, Toddlers in tune och – nyast – Parents in tune: en förälder med gitarr + ett barn med rytminstrument/ukulele. Hennes mångsidighet gör henne till perfekta läraren för IPZ! kurserna, både på svenska och på mixed languages.

Från och med hösten 2019 är Johanna med och bygger upp vår nya filial i Torna Hällestad med gitarr, gitarr och sång, samt blockflöjt.

Bild uppe: Framgångsrikt tävlande i Lunds barnvistävling 2018 och 2019! Bild nere: “Notdjuren”, grundläggande arbetsmaterial på svenska och engelska, framställt av Johanna i samarbete med Gabriele.

Nottavlor svenska