Fredrik Schützer

Klassisk pianist med diplomexamen från Musikhögskolan i Malmö och Licentiat i Piano Performance enligt ABRSM (LRSM). Har utbildats av Gabriele Katthän på LIMUS och Hans Pålsson på Musikhögskolan och även tagit privatlektioner för bl.a. Thomas Menrath i Berlin. Tycker om film, skönlitteratur, kaffe, whisky och underliga PC-spel.

Mycket aktiv som konsertpianist med speciellt intresse för impressionism, Schumann och nutida konstmusik. Debuterade som solist med orkester 2013 med Ravels Pianokonsert tillsammans med Akademiska Kapellet och Director Musices Patrik Andersson. Som examenskonsert 2016 spelade han Brittens pianokonsert på Malmö Live tillsammans med MSO och Ronald Zollman.

Har lett flera verk till uruppförande och höll senast på Kulturnatten i Lund sept 2018 en konsert i Universitetsaulan med endast nutida svenska tonsättare. Där spelades bl.a. Johan-Magnus Sjöbergs “Mondo”, ett specialskrivet verk där Fredrik är både pianist och skådespelare. Dessutom uruppfördes verk av David Riebe, en nära samarbetspartner som just nu håller på att skriva en pianokonsert till Fredrik.

Älskar att undervisa, på LIMUS i piano, kammarmusik och musikteori. Vill förstärka och bekräfta varje elevs personliga band till musiken och ge dem säkra verktyg för att komma vidare. Tycker det är viktigt att planera med ett längre perspektiv där många byggstenar är viktiga – musikaliska grunder, hantverk, övningsteknik, notläsning, uttryck, samspel – och så småningom leder mot allt större självständighet. Fredriks elever deltar ofta på konserter. Han förbereder också gärna för ABRSMs examinationer i både praktik och teori.

Undervisningsspråk: Svenska och engelska.

LIMUS enväldige webmaster sedan starten.