Mariko Hallerdt

Mariko Hallerdt är utbildad konsertpianist och pianopedagog med mastersdiplom både från Musashino-högskolan i Tokyo och Kungliga Musikhögskolan i Bryssel. Hon studerade ett antal år i Paris för Vlado Perlemuter, en av 1900-talets ledande Ravel-tolkare, och vann Ravel-medaljen som bästa pianist på internationella Maurice Ravel-akademin i Saint-Jean-de-Luz, Ravels födelsestad i sydvästra Frankrike 1990.

Mariko har med framgång deltagit i internationella musiktävlingar och gett ett stort antal konserter i Japan, Frankrike, Belgien och Sverige, både som solist och som kammarmusiker. Hon gjorde en solokonsert på Historiska museet i Stockholm och har spelat ett flertal gånger på Maison Debussy, Claude Debussys födelsehem i Saint-Germain-en-Laye. Hon har också inbjudits till flera festivaler på slott kring Paris, där hon har samarbetat med ledande skådespelare i musik&teater- evenemang, och deltagit i pedagogiska föreställningar om den kvinnliga 1800-talskompositören Hélène de Montgeroult. Nyligen gav hon en solokonsert i Degeberga kyrka.

Hennes pedagogiska bana började som pianolärare vid Musashino-högskolan direkt efter hennes examen. Efter det hjälpte hon under 25 års tid många elever, både barn och vuxna, att utveckla sin musikaliska känsla och teknik på musikskolor i
Paristrakten. Sedan 2013 undervisar hon på LIMUS för elever på alla nivåer och inspireras av att följa sina elevers utveckling från nybörjare till duktiga tolkare av klassisk och modern pianomusik.

För Mariko är musiken ett underbart sätt att dela glädje och kommunicera utan gränser. Hon undervisar på svenska, franska, japanska och engelska.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt