Gabriele Katthän

Gabriele är utbildad och examinerad pianopedagog och konsertpianist med fördjupning i cembalo, barockinterpretation och klassisk improvisation. Aktiv musiker, särskilt inom kammarmusik, inspelad för tysk radio. Bor i Lund sedan 1989 och har sedan dess byggt upp ett stort nätverk bland aktiva musiker och framgångsrika pedagoger. Hon är medlem i EPTA (European Teachers Association) och har i många år engagerat sig som ordförande för Svenska Pianopedagogförbundet (SPPF) avdelning syd och som styrelsemedlem i landsstyrelsen. Hon har flitigt spelat/föreläst/undervisat på symposier och fortbildningar. 2001 introducerade hon internationella nivåcertifieringar enligt ABRSM (www.abrsm.org) och är nu regelbunden värdinna för de engelska examinatorerna och elever från hela södra Sverige. Handledare för blivande pianopedagoger på musikhögskolan i Malmö.

Gabriele startade LIMUS som en fristående egen privatskola jan 2010. Hennes musikaliska och pedagogiska erfarenheter från tolv år med Piano- och Stråksalongen som hon startat och byggt upp sedan 1997, sex år tjänst på Kulturskolan, tio år på Musikhögskolan i Malmö, ett år på estetiska linjen på Spyken och flera år på musikskola i Berlin har konsekvent lett fram till upplägget i LIMUS. Här ges kunskap och utbildning ur ett konstnärligt helhetsperspektiv.

Gabriele är en hängiven pedagog, vars elever under många år har fått priser, utmärkelser och stipendier för sitt fantasifulla och tekniskt medvetna spel.

Tycker om: sina två döttrar, naturen, arbetsro, fåglar, gemensamma mål, konstruktiva dialoger och choklad.

Tycker inte om: när bilen är sönder, att behöva prata med någon som inte är hemma, revirtänkande, sniglar, moms på privatlektioner, när vuxna underskattar barn.

Motto: Det finns alltid något att vara glad för!

Undervisningsspråk: Svenska, engelska och tyska. Undervisar även på helger.

Intervju med Gabriele i IAWM Journal hösten 2020: “Redesigning Private Music School Education in Sweden: Gabriele Katthän on Challenges and Strategies”. Se hela tidsskriften här.

Tidningsartikel till 50-årsdagen!

4/7 2020, Sydsvenskan: “Någon måste våga tänka tvärtom”

Tidningsartikel om LIMUS i Staffanstorp

Youtube-tips: From the Clavichord to the Modern Piano, del 1 och del 2

Showreel Dorotea Katthän

Dorotea Katthän 2016