Camilla Paulsson

Camilla Paulsson växte upp i Helsingborg där hon kom i kontakt med klassisk musik i tonåren genom att sjunga i konserthuskören. Hon sjöng även Barbershop acapella-sång i ”Pearls of the sound”. Sedan kom flytt hemifrån till sångstudier vid Vadstena och Ljungskiles folkhögskolor, där körpedagogik också fanns på schemat. Efter examen från musikerlinjen vid Malmö musikhögskola frilansade Camilla 6 år vid de flesta operahusen i Sverige. Sedan 2000 och under 20 år innehade hon en fast tjänst i Operakören i Köpenhamn fram tills Coronapandemin lamslog det mesta. Ibland tog Camilla tjänstledigt från operan för att undervisa och producera sina egna konserter på Lanzarote. Där sjöng hon jazzstandards, musikal och operaarior på hotellen för turisterna. För några år sedan kompletterade hon sin utbildning med studier i sångmetodik vid Malmö musikhögskola.

Nuförtiden koncentrerar Camilla sig på att undervisa och ge vidare sin erfarenhet. Så här säger hon om sin undervisning:
“Sången är en källa till glädje och gemenskap, och rösten ett instrument i egen rätt. Genom individuell sångundervisning förbättrar du din sångröst utifrån dina egna förutsättningar. Du får hjälp att hitta modet och förmågan att uttrycka dig musikaliskt. Därtill kan jag frigöra dig från spänningar så att din röst blir fri och sund.”

Camilla ser så fram emot att möta sångare i alla åldrar. Hon är en allätare när det gäller musikstilar. Komponister som Rickard Strauss, Burt Bacharach och Mozart ligger nära hennes hjärta. Flamenco och argentinsk tango får henne att dansa och en upplevelse i Operan hoppas hon att alla får vara med om minst en gång i livet.

Undervisningsspråk: Svenska, Danska, engelska, spanska, och franska