Timmy Hantoft

Timmy har under hela sitt liv haft ett stort intresse för musik. Han upptäckte tidigt gitarren och dess fantastiska klanger och visste att det var detta han ville syssla med. När han väl kom i kontakt med klassisk musik så ledde det honom till att söka musikutbildningar runtom i Sverige. Han studerade först för Gunnar Spjuth vid Sundsgårdens Folkhögskola innan han sökte vidare till en kandidatutbildning på klassisk gitarr vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Efter avlagd examen flyttade han tillbaka ner till Malmö där han nyligen avslutat sin masterutbildning vid Musikhögskolan i Malmö för David Hansson och Göran Söllscher.

Timmy är en konsertvan musiker och gitarrist som ofta framträder i olika sammanhang och med olika musiker. Han spelar återkommande med andra gitarrister, men också med oboe och sång! Timmy har alltid älskat barockmusik och tidig musik, men har också fattat starkt tycke för wienklassisk musik på senare år.

På anställningsintervjun berättar Timmy om hur otroligt roligt han tycker det är att se utvecklingen hos elever på deras instrument. I undervisningen fäster han stor vikt vid att eleverna får ett större självförtroende, lär sig gitarrens hantverk och trivs med att läsa musiken. Det lyser i hans ögon när han pratar om att vidarebefordra passionen för gitarrspelet som han själv alltid har haft.

På fritiden spelar Timmy bland annat frisbeegolf! Han tycker också om att skriva egna snygga arrangemang för gitarr, se här.

Undervisningsspråk: Svenska och engelska.