Angelo Lundström

Angelo är uppväxt i Kalix, Norrbotten och började spela fiol vid 3 års ålder, med sin pappa som lärare. Redan som liten älskade Angelo fioltonsättaren Paganini, och hade som mål att som 7-åring spela upp Paganini på en konsert. Detta slog mycket riktigt in på en konsertkväll i Kalix kyrka!

I Kalix bodde Angelo tills han som 11-åring flyttade till Falun för att studera  på Musikkonservatoriet. Redan nästa år flyttade han vidare till Vänersborg där han skulle stanna i tre år och studera för Kristoffer Dolatko och Pål Solbakk, samtidigt som han tog en mängd fiolkurser, master classes och sommarkurser, även internationellt. Han deltog också med framgång i tävlingar som Polstjärnepriset, Stockholm International Music Competition och Öresunds Solist.

Efter att ha kompletterat sitt fiolspel med kunskaper i piano och teori blev han intagen till bachelorprogrammet i violin vid Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, där han efter avslutad utbildning gått vidare till att studera masterprogrammet. Vid sidan av studierna spelar han ofta som solist och kammarmusiker i olika professionella sammanhang, bland annat i flera operaprojekt i Köpenhamn.

Som lärare har Angelo gjort praktik med violinelever på Steinerskolan i Köpenhamn. Eftersom han själv har träffat många olika lärare har betydelsen av en god metodik  blivit en kärnfråga. I anställningsintervjun refererar han engagerat till Paul Harris bok Simultaneous Learning –  att ställa realistiska krav utifrån elevernas förmåga.  Eleverna ska bli medvetna om att musicerande och att lära sig spela ett instrument är något seriöst och meningsfullt.  De ska vet hur man övar och varför. Men samtidigt, menar Angelo, ska det i varje lektion finnas utrymme för det “magiska” – inget är omöjligt.

Angelos intressen när han inte spelar fiol är bland annat italienskt skräddarsytt herrmode och att dricka en kopp exklusivt kaffe med en god chokladbit.

Han undervisar på svenska och engelska.

Här ger Angelo ett exempel på “Magical moments” som vi kan höra i ett litet avsnitt från andra satsen ur Bruchs Violinkonsert:
https://www.youtube.com/watch?v=vG9fMcLtpro