Jessica Lin

Jessica undervisar som Unglärare på LIMUS och handleds av Gabriele Katthän. En oerhörd lust att musicera och att hela tiden lära sig mera kännetecknar denna unga pianist. Hon har med sig en ljuvlig kombination av fantasi, spontanitet och övningsdisciplin. Jessica är lika glad för att spela solistiskt som för samspel med andra unga. Kring henne bildades ”Pianopartiet”, en grupp unga som alla älskar att spela piano och som framträder med repertoar för flera pianon, gärna med sceniska inslag.

Jessica har medverkat vid många konserter och även fått spela som solist med orkester. Under 2021 har hon utmärkt sig med två längre solokonserter, dels en lunchkonsert i Allhelgonakyrkan och dels en konsert inom programmet för Sommarlund med bl a Bach, 2 Chopin-etyder och nyskriven musik av Viktoria Borisova-Ollas.

Jessica är fortfarande elev på LIMUS Young Academy-linje, där hon också har examinerats enligt det internationella programmet ABRSM. Våren 2021 gjorde hon sin praktiska examen på Grade VII inom piano och sin teoretiska examen på Grade VI inom musikteori med högsta möjliga betyg. Sedan våren 2020 har hon arbetat som funktionär på skolans musikchecksläger och Suzukiläger och upptäckt sitt intresse att sprida vidare det hon själv har lärt sig. Hennes undervisning sker i tätt samarbete med LIMUS erfarna lärarteam.