Mattias Lind

Mattias Linds musikstudier började vid 6 års ålder med blockflöjt som huvudinstrument. Efter några terminers studier väcktes intresset för saxofon och i tonåren utökade han med klarinett. Efter förberedande studier på två folkhögskolor, St Siegfrids (klassisk musik) och Fridhems folkhögskola (jazz) studerar han nu sista året inom musikpedagogik på Musikhögskolan i Malmö.

Som musiker har Mattias spelat allt från intima kyrkokonserter med sin jazztrio till stora musikaluppsättningar på Växjö Teater, bland annat i West Side Story. Mattias har också haft glädjen att få musicera tillsammans med pianisten och kulturprofilen
Sixten Nordström och framfört musik i duoformat vid ett flertal av Sixtens tillställningar.

Mattias har ett brinnande intresse för klarinett- och saxofonundervisning och möter sina elever med nyfikenhet och entusiasm. Under studietiden har han samlat pedagogiska erfarenheter från vikariat vid ett flertal olika kulturskolor, folkhögskolor och gymnasieskolor. Vikten av att skapa goda relationer genomsyrar Mattias pedagogik, med målet att utveckla elevens intresse för musik.

Till vardags spelar Mattias gärna på något av sina instrument eller lyssnar på en härlig konsert. Efter en veckas arbete slappnar Mattias allra helst av i soffan med en riktigt bra film och en stor skål med popcorn.

Undervisningsspråk: Svenska och engelska.