Anela Bakraqi

Anela är uppvuxen på Island och har studerat klassiskt piano sedan ung ålder. 2015 erhöll hon en kandidatexamen i pianopedagogik från ‘Iceland University of the Arts’. Hon fick också sitt första certifikat från Europeiska Suzukiförbundet 2017 och har därefter arbetat aktivt som Suzuki-lärare. Under 2020 kommer Anela erhålla en Masterexamen i klassiskt piano från Musikhögskolan i Malmö, där hon studerat med Hans Pålsson sedan 2018.

Som pianist har Anela medverkat i konstnärliga projekt både i Island och Sverige. Hon har uruppfört en rad nyskrivna kompositioner, både solo- och kammarmusik, av kompositionsstudenter från ‘The Iceland Academy of the Arts’ vid Ómkvörn-festivalen och även framfört verk av kompositören Ahmed Ali Al Ghanem. Hon har framträtt med Caput-ensemblen och med Iceland Symphony Orchestra Youth Program.
Förutom nutida kompositioner har Anela en stor passion för att spela romantisk musik. Hennes favoritkompositörer är bland annat Rachmaninoff, Scriabin och Ravel.

Anela älskar att undervisa unga i piano. Hon tycker det är viktigt att motivera eleverna och hjälpa dem att uppnå sina mål. Det är också viktigt för henne att bygga upp elevernas självförtroende.
Anela har en bredd i sin undervisning från Suzuki till notläsning, och har även erfarenhet av Grades-examen enligt ABRSM.

När Anela inte spelar piano gillar hon att träffa vänner och ta en fika. Hon älskar också att resa och ta långa promenader.

Undervisningsspråk: Svenska, engelska, isländska och albanska.