För dig som gillar rytm

Syd3Känner du ibland att du har svårt att sitta still när du lyssnar på musik?
Det är rytmen som visar sig!

Som trummis och slagverkare kan man spela i nästan alla sammanhang! Jazztrio, sambaorkester, musikkår, metalband, symfoniorkester eller popgrupp – alla behöver minst en trummis.

På LIMUS kan du lära dig rockkomp, olika tretaktskomp, virvelns grunder, enklare ”fills” samt så småningom allt från jazz till olika latin-komp. Allt för att kunna öva på vettiga saker och för att kunna spela i de sammanhang du vill!

Med vår trumlärare Per Östberg kan du få lektioner i våra lokaler i Lund.

Bra att veta om puls, takt och rytm:LIMUS Oskar Förberg

Varje musikstycke bygger på sin individuella puls, sitt “beat”, som pågår hela tiden, i samma tempo. När man övar används ibland en s.k. metronom för att lära sig hålla en jämn puls. Med lite övning kan man göra små eller stora ändringar i pulsen. Det ökar spänningen. Grundpulsen finns dock där hela tiden – precis som dina hjärtslag.
För att hålla ordning på pulsen delas den in i takter. Man pratar om tvåtakt, tretakt, fyrtakt osv. Det första pulsslaget i takten är ofta lite starkare, som ett större steg i en dans.

Ovanför pulsen och takten ligger rytmen – det mest mångfaldiga och spännande du kan tänka dig. Musikens hemliga själ!

När du lär dig spela trummor på LIMUS jobbar du hela tiden med alla dessa ingredienser.
Dessutom lär du dig hur man både läser och skriver ner olika rytmer.

Självklart kan din lärare spela med dig så du får samspelsvana. Har du bandkompisar så är de välkomna att följa med lite då och då. Har du inga, så kanske du träffar dina framtida hos oss.

Anmälan till trumlektioner görs här.