Signe Olofsson

Signe Olofsson har en gedigen erfarenhet av att arbeta på LIMUS:  Sedan 2013 undervisar hon i  i Music Kindergarten och sedan 2015 i piano.

Som sk “Unglärare” handledes hon i flera år av sin pianolärare Gabriele Katthän och fick täta metodiska och pedagogiska uppföljningar.  Uppvuxen inom skolan har Signe en oerhört bra kunskap om skolans värdegrund, inriktning och samarbeten.  Hon har sedan unga år flitigt deltagit i konserter med Young Academy och avlagt ABRSM-examen i piano på Grade VIII och i Musikteori Grad VI.

Nuförtiden förbereder hon själv sina elever framgångsrikt för ABRSM-examen och kommer med start ht 2021 även undervisa i musikteori. Många av hennes elever från Music Kindergarten har vuxit upp till elever på linje två och hörs ofta på skolans konserter. Signe undervisar även sommarelever och är lärare på skolans musikchecksläger.

Signe är själv uppväxt i en musikerfamilj  – hennes far är tonsättaren Prof Kent Olofsson. Redan 2014 uruppförde Signe “Toccata” i Lunds stadshall, en komposition som Kent skrivit för sin dotter. Sedan dess har hon uruppfört många nyskrivna verk. Så sent som i april 2021 uruppförde hon tillsammans med Fredrik Schützer “Berlin im Licht” för 2 flyglar, skrivet av Staffan Storm. Hör Signe spela här. Hon har också ett extra intresse för musik av kvinnliga tonsättare och har framfört verk av både Lily Boulanger och Clara Schumann.

Efter sin studentexamen på IB- programmet i Lund började hon först studera piano på Sundsgårdens folkhögskola för Eva Lundgren och fortsatte sedan på Musikhögskolan i Malmö för Prof Hans Pålsson. I augusti 2021 kommer hon spela sin examenskonsert för kandidatutbildningen. Sedan kommer hon stanna på musikhögskolan och fortsätta studera för Francisca Skoogh.

Parallellt med sin studier frilansar Signe som musiker, både solistiskt och kammarmusikaliskt. Hon är även en hängiven sångare som sjunger både i Lunds Akademiska Kör och Palaestra Vokalensemble och har börjat nosa på dirigering.

Undervisningsspråk: svenska och engelska.