Fiona Jeppsson

Fiona har verkligen många strängar på sin lyra. Hon gjorde sin Bachelor in Performance Art med sång som huvudämne vid Trinity College of London 2011 och har arbetat som pedagog och sångerska sedan dess. Medan hon bodde i London var hon med i många operaföreställningar och sjöng i BBC Symphony Chorus i fem år. Det blev många konserter och radio/tv-inspelningar.

Samtidigt har hon också undervisat alla sina tre instrument: piano, sång och fiol där hon även har tre ABRSM-examen på nivå VIII med i bagaget. Hon har med sig en fantastisk bredd av kunskap och undervisningserfarenhet som passar perfekt till skolans lärarteam.

Fiona älskar att arbeta med eleverna och att hitta repertoar som både inspirerar och är rolig att spela. Hon har stor erfarenhet av att förbereda elever till ABRSM-examen ( både i piano och fiol!) och kunskap av alla musikaliska byggstenar som behövs för att lyckas med livslångt musicerande.

I slutet på 2020 flyttade hon med sin familj till Sverige och älskar att vara ute i naturen med sin långhåriga collie. I anställningsintervjun förvånar hon oss genom att prata flytande svenska efter så kort tid.

Fiona undervisar i piano och fiol, men även musikteori och lite sång. Hon kommer också, tillsammans med en kollega, hålla i tisdagens musikchecksensemble.

Undervisningsspråk: svenska och engelska.