Didrik Naversten

Didrik undervisar som Unglärare på LIMUS och handleds av Fredrik Schützer. Redan som nioåring stod det klart för Didrik att pianospelet och särskilt Beethoven var något som fascinerade honom. Från att inte vilja läsa noter alls har han utvecklats till en extraordinär A-vista-spelare som gärna botaniserar i skolans stora notbibliotek. Didrik är fortfarande elev på LIMUS Young Academy-linje där han sedan många år flitigt har framträtt solistiskt på konserter. Hans vackra pianoklang och djupt musikaliska formkänsla gör att han även är en eftertraktad kammarmusikpartner, både av andra instrument, men också för att spela dubbelpiano.

Didrik spelar även orgel, cembalo och sjunger i kör. Som första elev på LIMUS har han lärt sig att stämma en cembalo, vilket kräver både hantverk, kunskap, tålamod och ett gott gehör.

Eleverna på Young Academy-linjen examineras enligt det internationella programmet ABRSM. Våren 2021 gjorde Didrik sin praktiska examen på Grade VII inom piano och sin teoretiska examen på Grade VI inom musikteori med högsta möjliga betyg.

Efter att ha samlat erfarenhet i undervisning bland annat på skolans olika skrivarverkstäder så kommer han hösten 2021 anförtros sin första egen teorikurs för ABRSM grade I. Han gör detta i tätt samarbete med LIMUS erfarna lärarteam.