Sabina Shakhbazova

Sabina föddes i Ryssland och började på musikskola vid sju års ålder. Hon visste tidigt att hon ville syssla med musik och efter förberedande utbildning sökte hon in till Sankt Petersburgs Universitet för Kultur och Konst. 2015 examinerades hon från universitetet som jazzsångare och sångpedagog.

Sedan studietiden har hon varit aktiv musiker i många olika sammanhang, bland annat som sångare på konserter i Sankt Petersburgs jazz-filharmoni, med sin egen jazztrio och med olika soul-och popband. Hon har arbetat som sånglärare med elever i alla åldrar på flera musikskolor i Sankt Petersburg.

Hösten 2019 flyttade hon till Sverige.

Sabina brinner för att dela sin kunskap med elever och bygga upp deras glädje för sång. Hon undervisar gärna även yngre elever och hjälper dem hitta sin naturliga röst. Tack vare sin klassiska skolning vet hon hur en bra sångteknik kan byggas upp och växa fram. I hennes sånglektioner används inte mikrofon. Sabina är övertygad om att musik kan förfina varje person och öppna upp till var och ens inre värld. Hon rör sig flexibelt mellan olika genrer och hjälper eleverna uppnå just sina individuella mål.

På fritiden läser hon gärna skönlitteratur och ser på film och är även intresserad av resor, broderi och att lära sig nya språk.

Språk: Svenska, Engelska, Ryska, Turkiska.